Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolschotel met ham en kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolschotel met ham en kaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af.
Stap 3
Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml.
Stap 4
Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak even mee. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Stap 5
Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in een ingevette ovenschaal en giet de saus eroverheen.
Stap 6
Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten50 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd15 g
