Bloemkool ovenschotel
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkool ovenschotel
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm. Kook de aardappelplakjes en bloemkoolroosjes apart in water met zout in 8-10 min. net gaar.
Stap 2
Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Snipper de ui. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Bereid de roomsaus met 250 ml koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Giet de aardappelen en bloemkool af. Leg de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal. Verdeel er de bloemkool en het gehakt-uimengsel over. Dek af met de rest van de aardappel.
Stap 5
Schenk de roomsaus over de bloemkoolschotel. Bestrooi met de kaas. Bak de bloemkoolschotel in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie632 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten50 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
