Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Beef Wellington
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Beef Wellington
Stap 1
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout en peper.
Stap 2
Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.
Stap 3
Fruit de sjalotjes in het bakvet en voeg alle champignons, tijm, zout en peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel uit de pan en laat goed afkoelen.
Stap 4
Verpak het vlees, met de ham en het champignonmengsel, in bladerdeeg.
Stap 5
Vorm of steek van het overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg ze op het deeg. Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de koelkast.
Stap 6
Bak de beef Wellington in de oven in 20 min. goudgeel. Laat de Wellington 10 min. rusten en snijd dan in mooie plakken.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie609 kcal
- Eiwit40 g
- Koolhydraten24 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd16 g
