Basisrecept pizzadeeg
Ingrediënten
Bereidingswijze Basisrecept pizzadeeg
Stap 1
Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
Stap 2
Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
Stap 3
Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
Stap 4
Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat of verdeel het over de pizzavormen.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200ºC. Beleg de pizzabodem met saus en ingrediënten naar keuze en bak de pizza 15-20 minuten in de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 pizzavormen
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie485 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten89 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd1 g
