Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bananentaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bananentaart
Stap 1
Verwarm de boter met de suiker tot deze is opgelost en laat de saus op lage stand karamelliseren tot een goudbruine kleur. Roer ondertussen niet in de saus. Giet de karamel in de taartvorm en laat even afkoelen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Leg de plakken banaan in een waaiervorm op de karamel.
Stap 4
Vorm een vierkante lap van het bladerdeeg op het werkblad en duw de randen goed op elkaar. Leg de lap over de bananen en knip de randen rondom bij maar ruim genoeg om het deeg naar binnen te duwen.
Stap 5
Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en keer dan voorzichtig om op een groot bord. Verdeel de mascarpone over de taart.
Aanvullende benodigdheden
- - taartvorm met een vaste bodem
Voedingswaarden
- Energie460 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten46 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd16 g
