Appeltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Appeltaart
Stap 1
Doe de bloem, een mespunt zout en de boter in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en meng door de bloem. Klop één ei los en voeg dit samen met 200 gram suiker toe. Kneed alles tot een samenhangend deeg. Vorm er een bal van, dek af en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2
Terwijl het deeg rust, verwarm je de oven voor op 180 °C en vet je de springvorm in. Schil vervolgens de appels en snijd ze in kleine stukjes. Boen de citroen goed schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp ook een stukje verse gember.
Stap 3
Meng de appel met de helft van het citroensap, 1⁄2 el citroenrasp, kaneel, gember, rest van de suiker en de rozijnen. Klop het overige ei los met de melk en het custardpoeder en schep erdoor.
Stap 4
Rol ongeveer driekwart van het deeg uit tot een dunne plak. Bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de ingevette springvorm. Verdeel daarna de appelvulling gelijkmatig over de deegbodem. Rol het resterende deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik en snijd er repen van. Leg deze repen kruislings over de vulling, zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat.
Stap 5
Bestrijk de appeltaart met losgeklopt ei. Bak de taart in het midden van de oven in 50 tot 60 min. goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie540 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten74 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
