Appeltaart met notenvulling
Ingrediënten
Bereidingswijze Appeltaart met notenvulling
Stap 1
Laat de ongezouten roomboter op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 3
Meng de bloem, boter en 200 gr suiker met de handmixer tot een deeg.
Stap 4
Kneed dit tot een bal, pak in met plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast.
Stap 5
Halveer intussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Verdeel 1 el olijfolie over de taartvorm.
Stap 6
Mix de notenmelange, kaneel, honing en rozijnen in de keukenmachine tot een egaal mengsel.
Stap 7
Bestuif het aanrecht met een beetje extra bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik met een deegroller. Leg het deeg in de taartvorm.
Stap 8
Verdeel het noten-rozijnenmengsel over de bodem met een lepel en leg hier de appels dakpansgewijs op zodat er een vorm van een bloem ontstaat.
Stap 9
Verdeel de rest van de suiker over de appels en plaats de appeltaart 30 minuten in de oven.
Stap 10
Laat de appeltaart 10 minuten afkoelen voordat je deze snijdt.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - keukenmachine
- - ronde taartvorm of springvorm (ø 24-26 cm)
Voedingswaarden
- Energie661 kcal
- Eiwit10.3 g
- Koolhydraten74.7 g
- Vet34.7 gWaarvan verzadigd15.5 g
Trefwoorden
