Appel kruidnoten monchou taart
Ingrediënten
Bereidingswijze Appel kruidnoten monchou taart
Stap 1
Smelt 100 gr boter in een steelpan en vet de springvorm in. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Stap 2
Maal 100 gr chocolade kruidnoten en de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Schep de helft van de gemalen kruidnoten, hazelnoten en de kruimelmix voor taartbodem door de boter.
Stap 3
Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk aan met de achterkant van een lepel. Bestrooi de zijkant van de springvorm met het mengsel van gehakte kruidnoten en hazelnoten. Zet koud weg tot gebruik.
Stap 4
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Verwarm een koekenpan met boter en bak de appels op laag vuur. Schep om met 3 el suiker en laat op laag vuur karamelliseren.
Stap 5
Meng in een kom met de handmixer de Mon Chou met 100 ml water. Voeg de taartmix, speculaaskruiden en de slagroom toe en klop tot een egaal mengsel.
Stap 6
Schep 1/3 van het mengsel over de bodem in de springvorm. Verdeel er de gekarameliseerde appelpartjes over en bedek met de rest van de Mon Chou.
Stap 7
Versier de taart met de rest van de chocolade kruidnoten, de tum tum of het strooigoed in de letter S van Sint. Laat de taart in de vorm 2 uur opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - keukenmachine
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie718 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten51 g
- Vet53 gWaarvan verzadigd30 g
Trefwoorden
