Aardbei naked cake
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbei naked cake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de twee bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier.
Stap 2
Klop 400 gram suiker luchtig met de eieren. Voeg de olie met de yoghurt toe en klop door. Zeef de bloem met het bakpoeder en een theelepel zout boven de kom en mix samen tot een beslag. Rasp de schil van de citroen en voeg 1 theelepel toe aan het beslag.
Stap 3
Verdeel het beslag over de bakvormen en bak in de oven in ongeveer 30 minuten stevig en gaar. Laat de bodems iets afkoelen, neem uit de vorm en laat verder afkoelen op een rek.
Stap 4
Laat de aardbeien ontdooien in een pan en breng met 150 gram suiker, 1 eetlepel citroenrasp en 2 eetlepels sap van de citroen in een middelgrote pan aan de kook.
Stap 5
Druk de aardbeien fijn met de pureestamper en kook 5 minuten op laag vuur tot de suiker is gesmolten en de jam is ingedikt. Zet het vuur uit en laat afkoelen voor gebruik.
Stap 6
Pluk de mooiste kleine blaadjes van de basilicum en houd apart in een vochtig stuk keukenpapier voor decoratie. Leg 6 grote bladeren basilicum op elkaar, rol op en snijd in dunne linten. Schep de basilicum door de aardbeienjam.
Stap 7
Hak de chocolade grof en smelt in een kom boven kokend water au-bain-marie. Mix de boter in een kom luchtig met de poedersuiker en een theelepel zout. Meng de gesmolten chocolade door de botermassa.
Stap 8
Snijd met een groot kartelmes beide cakes voorzichtig horizontaal doormidden. Plaats een cakebodem op een bord of serveerschaal.
Stap 9
Smeer 1/4 van de botercrème over de cake en verdeel er 4 eetlepels aardbeienjam over. Plaats hier de volgende laag cake op en herhaal met de resterende taartlagen. Verdeel de laatste botercrème over de bovenkant van de taart en strijk heel dun uit rondom de zijkant, zodat de cake zichtbaar blijft.
Stap 10
Garneer met verse aardbeien en kleine blaadjes basilicum en het resterende citroenrasp. Zet de taart tot gebruik koud om op te stijven.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 bakvormen 20 cm
- - bakpapier
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie485 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten53 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
